بانوی پاییز
قالب وبلاگ

در حالی که روز به روز تعداد میوه‌هایی که خاصیت ضد سرطانی دارند، افزایش می‌یابد، دانشمندان آناناس را نیز جزء میوه‌های ضد سرطان طبقه‌بندی کرده‌اند.

این در حالی است که تاثیر آناناس در مورد افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن از دیرباز شناخته شده بود و پزشکان همواره توصیه می‌کنند که بیماران پس از عمل‌های جراحی یا دچار شدن به بیماری‌های عفونی آناناس مصرف کنند.

آناناس نوعی میوه است  که ریشه آن از جنوب برزیل و پاراگوئه است. بزرگی آن ۱–۱٫۵ متر و بزرگی برجستگی روی آن تا ۳۰–۱۰۰ سانتیمتر است.این میوه نوعی میوه چندگانه است.

این گیاه بومی دائمی ناحیه گرمسیری قاره‌ای آمریکا است. میوه‌های خاردار و مطبوع آن از کوبا، پورتوریکو و هاوایی از نظر محصول، آناناس در رتبه اول قرار داد. آب و میوه‎ی گوشت این میوه را به مقدار زیاد کنسرو می‌کنند همچنین در جزایر فیلیپین از برگ‌های خاردار آن رشته‌هایی به دست می‌آید که با آن پارچه می‌بافند.

آناناس از نظر ظاهری به شکل بیضی و گاهی گرد بوده و رنگ سبز، قهوه‌ای و زرد و برگ‌ های آبی سبزش به همراه عطر ویژه‌اش، آن را به میوه‌ای منحصر به فرد تبدیل کرده است.


ترکیب شیمیایی

میوهٔ رسیدهٔ آناناس حاوی مواد زیر است : ویتامین A، ویتامین C (خوردن 100 گرم از این میوه می ‌تواند 25 درصد از نیاز بزرگسالان را به ویتامین C تأمین کند)، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم (ضروری در ساخت استخوان و ارتباط بافت ها)، پتاسیم (هر 100گرم آناناس فقط 41 کیلوکالری انرژی و 160 میلی‌ گرم پتاسیم دارد. بنابراین عادت به خوردن آن به فشار خونی‌ ها توصیه می ‌شود) ، سدیم و منگنز (موثر در رشد، تولید مثل، متابولیسم، تشکیل بافت پیوندی و عملکرد آنزیم‌ها) از دیگر املاح و مواد معدنی تشکیل دهنده آناناس به شمار می‌آیند.همچنین دارای تیامین(از ویتامینهایB  می‌باشد و باعث ایجاد انرژی می‌گردد) اسید سیتریک، اسید مالیک، بعلاوه میوهٔ خام و رسیدهٔ آناناس حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک بنام بروملین یا بروملائین است که اولین مرتبه درسال ۱۹۸۱ از آن استخراج شده و در در پایین ساقهٔ آن نیز فراوان است . علاوه بر این بسیار کم چربى و کم کلسترول است.

این خواص را مى توانید از مصرف کمپوت آناناس، میوه تازه آن، میوه یخ زده یا حتى آب آناناس به دست آورید.

از دیگر خواص آناناس مى توان به نقش آن در بهبود سرماخوردگى و کاهش میزان سرفه اشاره کرد. «بروملین» موجود در آناناس باعث کاهش شدید سرفه یا توقف سرفه هاى شدید و کاهش میزان آن مى شود. پس هنگام سرماخوردگى خوردن آناناس را فراموش نکنید. 

کاربرد دارویی آناناس

بروملائین که از میوهٔ آناناس به دست می‌آورند برای درمان بیماری‌های زیر مصرف می‌شود: بعنوان ضد آماس پس ازاعمال جراحی دندان، جراحی زنان، جراحی عمومی، برای درمان کوفتگی‌ها، خونمردگی‌ها و زخم‌های بعد از تصادفات، آبسه‌ها بکارمی رود.

از میوهٔ آناناس و عصارهٔ آن نیز در گیاه درمانی درموارد زیر استفاده می‌شود:

 قبل از زایمان برای تحریک انقباضات رحم و کوتاه کردن مدت زایمان.

 درمان زخم‌ها و بیماریهای دهان.

 بیماریهای دستگاه ادراری.

 بیماری‌های زنان.

 امراض دوران پیری.

 درمان سوختگی‌ها.

 درمان آماس وریدها.

 خیز یا ورم ریه‌ها.

 پیشگیری از سرطان‌ها.

 پیشگیری از بروز زخم‌ها.

 درمان سینوزیت.

 درمان حساسیت ها(آلرژی‌ها)

خاصیت ضد سرطانی

دانشمندان می‌گویند در آناناس نوعی ماده وجود دارد که عملکرد پروتئینی را که در 30 درصد سرطان‌ها دخیل است، متوقف کرده و قادر است سیستم ایمنى بدن را براى هدف قرار دادن و نابود ساختن سلول هاى سرطانى تحریک کند.

این خاصیت آناناس به ویژه در مورد سرطان سینه، ریه، روده بزرگ، تخمدان و سرطان پوست به اثبات رسیده است. گفتنی است آناناس حاوی کربوهیدرات ، پروتئین ، چربی و آب است .

تقویت سیستم ایمنی بدن و منبع آنتی‌اکسیدان‌ها

فراموش نکنید که خوردن این میوه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می ‌شود.

ویتامین C از جمله آنتی ‌اکسیدان‌ های قوی قابل حل در آب است و می ‌تواند سلول‌ های بدن که حاوی آب هستند را در برابر حملات و آسیب‌ های ناشی از رادیکال‌ های آزاد محافظت کند. این رادیکال‌های آزاد نقش مهمی‌ در تشکیل پلاک ‌های مخرب عروق و بیماری آترواسکلروزیس (تصلب شرایین) دارند و حتی در بروز حملات آسم، آسیب به سلول‌ های روده‌ای و نیز سرطان دخیل ‌اند. از این رو، خوردن آناناس که حاوی مقدار زیادی ویتامین C است، به منظور پیشگیری از این بیماری ‌ها مناسب شناخته شده است. بنابراین در صورتی که می ‌خواهید سیستم ایمنی قوی داشته باشید، می ‌توانید از این میوه خوش‌ مزه کمک بگیرید.

بعلاوه ویتامین C، برای عملکردهای سیستم ایمنی بدن بسیار حیاتی است و باعث مقابله در برابر عفونتهای گوش، سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود.

عصاره آناناس به نام آناناز در پزشکى مصرف روزانه دارد و بر علیه اغلب عفونتها به کار مى رود.

آب آناناس را در آفریقا براى درمان هر گونه مسمومیتى به کار مى برند. بعلاوه بسیار مدر بوده و در موقع عقب افتادگى قاعده زنانه آنرا تجویز مى کنند.

بعلاوه جزو میوه هاى لاغر کننده به شمار مى رود

دشمن نیتروزآمین

این میوه دارای دو ترکیب به نام‌ های کلروژنیک اسید و پکوماریک اسید است که از ترکیبات آمین‌ها و نیتروکسیدها بوده و در معده از تشکیل نیتروزامین‌ که یک عامل سرطان ‌زاست، جلوگیری می‌کنند.

خاصیت ضد التهاب و تاثیر بر روی هضم غذا

بروملین مخلوطی از موادی است که از شاخه و میوه آناناس گرفته شده است. در میان هزاران مواد شناخته شده‌ای که در بروملین وجود دارد می‌توان به بهترین آنها که پروتئین سستئین است اشاره نمود که آنزیمی پروتئینی است و به  هضم غذا کمک می‌کند. التهابات فراوان، ‌انعقاد خون و رشد بعضی از تومورها ممکن است بوسیله آنزیم بروملین موجود در آناناس کاهش یابد.

آناناس تازه داراى مخمر بسیار قیمتى به نام پاپائین است که بر روى معده اثر بسیار نیکوئى دارد.

آناناس و بیماران

حتما شما هم توجه کرده ‌اید که خیلی‌ ها وقتی به ملاقات بیماری می‌ روند، برایش کمپوت آناناس می ‌برند. اما در کل، مصرف آناناس تازه از کمپوتش بهتر بوده و در بیمارانی که مشکل معده ندارند، می ‌تواند در تسریع روند بهبودی ‌شان کمک‌ کننده باشد، زیرا حاوی آنزیمی‌ به نام بروملین است که از تشکیل لخته ‌های خونی جلوگیری می ‌کند و همانند هپارین لخته ‌های خونی را حل کرده و به این ترتیب مانع از بروز سکته مغزی و قلبی در میانسالان و تشکیل کبودی زیر پوست بعد از جراحی می ‌شود. به علاوه، این میوه به دلیل داشتن بروملین و ویتامین C در کنار هم موجب تسریع بهبود زخم‌ ها شده و از نفوذ خون در بافت‌ های دیگر جلوگیری کرده و سبب تحریک ماده‌ای به نام پلاسمین می‌ شود که حل ‌کننده لخته‌ ها است.

خوردن این میوه (البته اگر نارس باشد) برای کسانی که به زخم معده دچارند، توصیه نمی ‌شود، زیرا اسید فراوانی داشته و این اسید می‌ تواند موجب تشدید زخم شود. بنابراین، مبتلایان به زخم معده باید از مصرف این میوه خودداری کنند.

محافظت در مقابل از دست دادن بینایی

مطمئناً وقتی که بچه بوده‌اید از مادر خود شنیده‌اید که هویج چشمان شما را قوی می‌سازد اما بعنوان یک فرد میان‌سال بیشتر به بینایی خود نیاز دارید.

در مطالعه‌ای که انجام شده دانشمندان گفته‌اند که خوردن 3 عدد میوه یا بیشتر در روز، ‌باعث پیشگیری از کاهش بینایی در افراد بزرگسال که بیشتر به علت تحلیل تدریجی ماکولا (قسمتی از شبکیه) (ARMD)که اولین دلیل برای از دست دادن بینایی در میانسالان است میگردد.

در این مطالعه که بر روی 110000 زن و مرد انجام گردید، محققان تاثیر مصرف میوه، سبزیجات، ویتامینهای ,A  C , E و کاروتنوئید را بر روی پیشرفت بیماری کم سویی چشم (ARMD) بررسی نمودند. در این مطالعه،‌دانشمندان مشاهده نمودند که جذب سبزیجات، ویتامینها و کاروتینوئید به این بیماری کمک نمی‌کند، اما جذب میوه‌ها اثر محافظتی در برابر ابتلاء به این بیماری دارد. شاید خوردن سه عدد میوه در روز زیاد به نظر برسد اما با مصرف آناناس در سالادها و  یا به همراه دیگر سبزیجات این نیاز را می توان براحتی برطرف نمود.

چه نوع آناناسی را انتخاب کنیم و چگونه از آن نگهداری نماییم؟

برای تهیه آناناس باید به دنبال آناناسهایی باشید که وزن آنها نسبت به اندازه شان بیشتر باشد. اگرچه آناناسهای بزرگ، گوشت بیشتری دارند ولی معمولاً هیچ تفاوتی بین آناناس بزرگ و کوچک وجود ندارد.

اگر می‌ خواهید نوع مرغوب و رسیده آناناس را بخرید، کافی است یک برگ از بالای میوه جدا کنید. اگر برگ آن به راحتی جدا ‌شده و عطر و بوی خوبی به مشام برسد، معلوم است که این میوه کاملا رسیده است.

 آناناس باید بدون لکه، ضربه و سیاه شدگی باشد. رسیده شدن آناناس بعد از چیده شدن متوقف می‌گردد بنابراین سعی کنید آناناسهایی را انتخاب نمایید که از انتهای شاخه آنها بوی مطبوع و شیرینی متساعد شود. از خرید آناناسهایی که بوی ماندگی و ترش می‌دهند خودداری نمایید.

این میوه باید عاری از هر گونه شکستگی، نقاط سفت و رنگ پریدگی باشد، زیرا وجود نقاط سفت نشان دهنده ی این موضوع است که آناناس خیلی زود چیده شده و هنوز به طور کامل نرسیده است و این در حالی است که نتایج بررسی‌ ها حاکی از این موضوع ‌اند که میوه‌های رسیده ویتامین و آنتی‌اکسیدان بیشتری دارند.

آناناس را می‌توان قبل از مصرف 1 تا 2 روز در دمای خانه نگهداری نمود. اگر چه این روند به شیرین تر شدن میوه کمکی نمی‌کند، اما می‌تواند در آبدارتر شدن آن کمک نماید. اگر بعد از گذشت 2 روز هنوز آناناس را مصرف ننموده‌اید باید آن را در نایلون گذاشته و در یخچال برای حداکثر 3 تا 5 روز نگهداری نمایید.  نگه داشتن این میوه در یخچال باعث می‌ شود آب این میوه حفظ شده و طعم و مزه‌اش افت نکند.

حتی آناناس را به راحتی می ‌توان فریز کرد، اما این روش نگهداری نیز کمی با افت کیفیت همراه خواهد بود.

مواد موجود در 100 گرم آناناس

منگنز                 2.56 میلی گرم

ویتامین c             23.87میلی گرم

ویتامین B1            0.14 میلی گرم

مس                    0.17میلی گرم

فیبر                  1.86 گرم

ویتامینB6            0.13میلی گرم

 

منابع

ویکی‌پدیا 

http://www.beytoote.com بیتوته

http://www.tebyan.net تبیان

http://www.seemorgh.com سیمرغ

http://ostadrooyesh.blogfa.com داروی طبیعت

[ ۱۳٩٢/٢/۱۸ ] [ ۸:٥٢ ‎ق.ظ ] [ مهتاب ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

-گر مذهب مردمان عاقل داری یک دوست بسنده کن که یک دل داری زن، متاهل، ساکن قم ، لیسانس زیست شناسی، هنربند!!!
نويسندگان
لینک دوستان
موضوعات وب
امکانات وب